top of page

No Waste Chairs

Op deze pagina vindt u alle No Waste Chairs projecten van Kees Dekkers, bent u geïnteresseerd in een werk, laat het weten via het contactformulier.

No Waste Pen (oplage van 1, beschikbaar)

Ontstaan door een donatie gedaan door twee pennen verzamelaars. Deze uniek gevulde stoel staat voor diversiteit, elke pen heeft een eigen plek en functie om de stoel staande te houden. 

Pennen stoel -3.jpg
No Waste a Toy (oplage van 6, beschikbaar)

Deze unieke en speelse No Waste Chair is een echte eye-catcher voor iedere woning of kantoorruimte. De stoel is gevuld met tweedehands, niet meer geschikt voor verkoop, speelgoed en ontworpen om je koopgedrag te beïnvloeden. Deze No Waste Chair zal zeker een gespreksstarter zijn. Ga jij proberen duurzaam of tweede hands speelgoed te kopen met kerst dit jaar?

Speelgoed pers.JPG
Houtenkrullen Stoel (oplage van 12, beschikbaar)

In de meubelbranche worden elke dag duizenden zakken met houtkrullen weg gegooid. Kunnen we met pure eiken en noten niks? Nee, alle kleine meubelmakers zijn te klein voor een goed verwerkingsproces.

Houtkrul N_E pers.jpg
No Waste Cigarette (oplage van 3, beschikbaar)

Alle 50.000 sigaretten zijn met de hand, 1 voor 1 opgeruimd van de grond. Elke dag kunnen 450 van deze stoelen alleen al in Nederland gevuld worden. 

Stichting de Noordzee wordt enorm bedankt voor het oprapen van deze en alle andere sigaretten om deze stoelen gevuld te krijgen.

No Waste a Smell (oplage van 3, beschikbaar) 

Uit de samenwerking met ICI Paris had ik talloze overgebleven parfumflesjes. Deze stoel symboliseert de overvloed aan geuren en de weelde van luxe. Voor wie draag je eigenlijk een geurtje en rechtvaardigt het de honderden euro's? Is parfum misschien wel het meest kapitalistische product ooit? Onthuld tijdens de Paris Design Week, staat deze stoel in het hart van Parijs als een artistieke reflectie op deze vragen.

No Waste a Smell Paris-8.jpg
No Waste a Derby (oplage van 6, beschikbaar)

Tijdens een stevig potje voetbal worden er heel wat balletjes afgetrapt die vaak niet meer hergebruikt worden. Jammer, want de productie van deze ballen scoort voor duurzaamheid niet veel punten. Deze voetbal No Waste Chair is onze aanvoerder voor minder waste in de voetbalindustrie. Statiegeld op ballen?

Derbystar zijkant R.jpg

In Nederland hebben we de mooiste stranden. Helaas spoelen daar elke dag tientallen kilo's visnetten, olie en teer brokken aan en laten mensen van alles liggen, handdoeken, blikjes, peuken en drankflessen...

No Waste Beach Chair
Afval 2 stoel -1.jpg
Covid Stoel (oplage van 6, beschikbaar)

Tijdens de corona pandemie is er een productie fout ontstaan bij het maken van de prikstokjes. Miljoenen prikstokjes lagen bijna op straat. 

No Waste Chair Neusstaafjes.jpg
Aanvraag No Waste Chair

Bedankt voor je aanvraag!

bottom of page